szerző:
Eduline

Több mint 20 egyetem és képzési intézmény, köztük a budapesti KPMG-BME Akadémia is részt vesz a világ 23 városában megrendezésre kerülő rendezvénysorozaton, amelynek célja, hogy az intézmények MBA-programjaikra hallgatókat toborozzanak. A QS World MBA Tour következő „vására” Budapesten lesz – 500 érdeklődőt várnak március 17-én, a Corinthia Grand Hotel Royalba.

A KPMG-BME Akadémia – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a KPMG könyvvizsgáló és tanácsadó vállalata által alapított felnőttképzési intézmény – mellett olyan tekintélyes üzleti iskolák lesznek jelen a budapesti rendezvényen mint a Duke University - The Fuqua School of Business (USA), a GISMA Business School (Németország), az SDA Bocconi (Olaszország), az IE Business School (Spanyolország), vagy a WU Executive Academy (Ausztria).

A KPMG-BME Akadémia a berlini Steinbeis Egyetem IBR Global MBA programját fogja promotálni, amely elsősorban közép- és felső vezetőknek kínál magas színvonalú szakmai fejlődést, képzést, és amely négy országban hat rezidens hetet is tartalmaz. Nunzio Quacquarelli, a QS World MBA Tour ügyvezető igazgatója szerint résztvevőknek és hallgatóknak egyaránt jó hír a KPMG-hez hasonló tekintéllyel rendelkező cégek megjelenése, hangsúlyozva elkötelezettségüket az MBA-hallgatók folyamatos toborzásáért. "Tágabb értelemben is fontos e társaságok aktív részvétele, hiszen cáfolja az MBA-képzésekről kialakult borús és megalapozatlan híreszteléseket, és megerősíti az MBA-képzések jövőbeli jelentőségét” hangsúlyozta Nunzio Quacquarelli. 

A budapesti vásár” nem csak arra ad lehetőséget, hogy a hallgatójelöltek találkozzanak az üzleti iskolák képviselőivel, hanem minden látogató automatikusan jogosult lesz a QS ösztöndíjak vagy részleges támogatások elnyerésére. Idén a QS Alap kerete eléri az 1,6 millió dollárt, magában foglalva 2000-40 000 dolláros ösztöndíjakat olyan iskoláktól, mint a Vlerick, a Duke, a Chicago, a Melbourne, az ESMT stb. Ezidáig egyetlen magyar diák nyert QS-ösztöndíjat: Szabó András, a CEU hallgatójaként 2006-ban kapta meg a QS közösségi ösztöndíját.


Részletes tudnivalókat a kiállításról, illetve a jelentkezési lapot itt találod.