szerző:
Eduline

Érettségire készültök, de matek nem tartozik a kedvenceitek közé? Próbáljátok ki a következő három ingyenes appot.

©

Photomath

©

Nem bonyolult a használata: egyszerűen irányítsátok a kamerát egy matekfeladatra, és a Photomath varázsütésre megmutatja az eredményt, részletes, lépésről lépésre történő magyarázat kíséretében - olvasható az alkalmazás leírásában.

Kipróbáltuk az appot, és valóban működik. Grafikonokat ábrázol, ismeri a képleteket, szoroz-oszt, hatványoz. Tényleg hihetetlen, de még a magyarázatokat is lépésről lépésre levezeti. Ha szeretnétek kipróbálni, akkor itt letölthetitek.

Algeo Graphic Calculator

©

Ha ezt az alkalmazást választhátok, akkor nem kell drága, több tízezer forintos grafikus számológépet venni, elég letölteni ezt a programot, amely könnyedén megfejti a grafikonokat. Ha szeretnétek kipróbálni, akkor itt megtehetitek. Ugyanezt tudja a Free Graphing Calculator is, a különbség az, hogy ezt az alkalmazást iPhone-ra telepíthetitek.

Matematika érettségi-felvételi

©

Végül pedig egy feladatos alkalmazás, ami egészen jó értékeléseket kapott a Google Playen.

A program évenként és tartalom szerinti bontásban kínálja a feladatsorokat. Nem csak érettségis példák, de PISA-tesztfeladatokat és tizedikes kompetencia-feladatlapokat is tartalmaz az applikáció.

Újabb remek weboldal: így tanulhattok németül teljesen ingyen

Kellene a nyelvvizsga a felvételihez vagy a diplomához, de nem engedhetitek meg magatoknak, hogy elmenjetek egy tanfolyamra? Akkor ez az oldal nektek való. Deutsch-lernen.com A Deutsch-lernen.com oldal kezdőknek tíz, haladóknak pedig 24 leckében foglalja össze a főbb nyelvtani tudnivalókat. A leckékhez kapcsolódóan különböző nehézségű feladatokat is találhattok.