szerző:
Eduline

Átmennétek a matekérettségin, ha ma lenne? Még van időtök gyakorolni a 2019-es érettségi előtt, mi pedig segítünk pár gyakorló feladatsorral.

©

A Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője minden évben rendez próbaérettségiket Budapesten és az ország több nagyvárosában is. Ha szívesen próbára tennétek magatokat, akkor nincs más  tennivalótok, csak letölteni a következő feladatsorokat. Ha ezzel megvagytok, vegyétek elő a számológépet és a négyjegyű függvénytáblázatot, és - minden érettségi szabályt, időtartamot betartva - töltsétek ki a feladatsort.

Végül ellenőrizzétek az eredményeteket, így megtudhatjátok, hogyan álltok a felkészüléssel.

A tavalyi próbaérettségi feladatsorait és megoldókulcsait itt nézhetitek meg:

Próbaérettségi matekból: hány pontot szereznétek, ha ma lenne az írásbeli?

Szombaton írták meg matekból a közép- és emelt szintű próbaérettségit azok, akik részt vettek a Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítőjének próbaérettségi napján. Ha lemaradtatok róla, most kipróbálhatjátok, hány pontot szereznétek. A tennivalótok egyszerű: töltsétek le a következő feladatsorokat, vegyétek elő a számológépet és a négyjegyű függvénytáblázatot, és - minden érettségi szabályt, időtartamot betartva - töltsétek ki a feladatsort.

Ha a korábbi évek feladatait is megnéznétek, akkor itt megtaláljátok a 2016-os feladatsor első és második részét és a megoldásokat, a 2015-ös feladatokat és megoldásaikat, itt pedig a 2014-es matematika próbaérettségivel gyakorolhattok közép- és emelt szinten is a megoldásokkal együtt.

Így nézhetitek át az összes matekos témakört a holnapi írásbelire: az összes feladattípus egy helyen

Ha úgy érezitek, hogy egy nappal a matekérettségi előtt még vannak problémás feladattípusok, itt gyakorolhattok egy kicsit: megtaláljátok az összes eddigi matekérettségi feladatot témakörökre bontva. A Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítőjének oldalán témakörök szerint találjátok meg az elmúlt évek matekérettségi feladatsorait.