szerző:
Eduline

Kik kapnak hiánypótlási felszólítást az idén felvételizők közül? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Korábban érettségiztem, de idén jelentkeztem egyetemre. Azt hiszem, minden fontos dokumentumot feltöltöttem az e-felvételi rendszerébe, de ha mégsem, arról kapok valamilyen felszólítást?

Ha a feldolgozáskor kiderül, hogy a jelentkezésében valamilyen hiányosság van, a jelentkező felszólítást kap a hiányok pótlására a jelentkezéskor megadott e-mail címére. A felvételi eljárást szabályozó jogszabályok alapján az alábbi hiányok esetén érkezik felszólítás: oktatási azonosító, oklevél, érettségi bizonyítvány, középiskolai bizonyítvány, nyelvvizsga-bizonyítvány - emeli ki a Felvi.

Minden más, a jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges dokumentum pótlólagos benyújtásáról a jelentkezőnek kell – külön felszólítás nélkül – gondoskodnia.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Felvételi 2018: ez a tíz legnépszerűbb alapszak az egyetemeken és főiskolákon

Már csak pár hét, és kiderül, ki melyik egyetemre vagy főiskolára jutott be. De melyek idén a legnépszerűbb alapszakok, hol a legnagyobb a verseny az államilag támogatott helyekért? Utánajártunk. Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett egyetemre és főiskolára, a legtöbben, mintegy 73 ezren alapképzésre adtak be kérelmet, mesterképzésre több mint 18 ezren jelentkeztek, osztatlan képzésre mintegy 11 600-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 4800-an felvételiztek.