szerző:
Eduline

Az idei felvételin is meg lehet duplázni az érettségi pontokat? Mutatjuk a 2018-as szabályokat.

©

A 2018-as felvételin is kétféleképpen számolhatnak pontjaikkal azok, akik alap- vagy osztatlan szakra jelentkeznek.

Vagy összeadják a (maximum 200) tanulmányi pontot és a (szintén maximum 200) érettségi pontot, majd ehhez adják hozzá a (a felső limit itt is 100) többletpontokat, vagy megduplázzák az érettségi pontokat, és ahhoz adják hozzá a többletpontokat. A jelentkezők pontszámát automatikusan a kedvezőbb módszer alapján számolják ki.

Aki felsőoktatási szakképzésre jelentkezik, annak van plusz egy lehetősége: vagy a tanulmányi és az érettségi pontokat adja össze, vagy a tanulmányi pontokat duplázza, vagy az érettségi pontokat szorozz meg a kettővel. A végeredményhez mind a három esetben hozzá kell adni a többletpontokat.

A 2018-as felsőoktatási felvételiről itt találjátok friss cikkeinket.

Ilyenek a 2018-as felvételi pontszámítási szabályai: mennyit érnek az érettségi eredmények?

Hány pontot érnek a 2018-as felvételin az érettségi eredmények? Kalkuláljatok velünk. A tanulmányi pontszámhoz ( erről ebben a cikkünkben írtunk) kell hozzáadni a négy kötelező és egy szabadon választható tárgy százalékos eredményének átlagát. Természetesen egész számra kerekítve. Például egy felvételiző magyarból 67, matematikából 87 százalékos érettségit szerzett, történelemből 91, angol nyelvből 85, a választott tantárgyból, franciából pedig 78 százalékot szerzett.