szerző:
Eduline

Mit jelenthet, ha az e-felvételi oldalán azt látjátok, hogy 0 a pontszámotok? Utánajártunk.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, már mindenki megnézheti felvételi pontszámát az e-felvételi felületén. Ha valaki 0 pontot lát, annak több oka is lehet - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Az egyik ilyen ok lehet, hogy még nincs feldolgozva az érettségi eredménye, ennek hiányában pedig nem tudják kiszámolni, hány ponttal vágtok neki a felvételinek. Az is elképzelhető, hogy nem sikerült az adott jelentkezési helyen az alkalmassági vizsga vagy  az adott jelentkezési helyén számított pontszám nem éri el a jogszabályi minimumpontszámot.

Az okok között lehet az is, hogy valamilyen egyéb feltételt (pl. végzettség igazolása, szükséges érettségi követelmény teljesítése vagy emelt szintű kötelezettség) nem teljesítettetek, esetleg a felsőoktatási intézmény még nem rögzítette a pontszámításhoz szükséges eredményt a központi felvételi nyilvántartásba (pl. vizsgaeredmény, oklevél alapján számított pontszám stb.).

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Megvannak a 2018-as felvételi pontszámok!

Már megnézhetitek az e-felvételi rendszerében az összpontszámotokat - két hét múlva pedig jönnek a ponthatárok! A jelentkezési hely neve melletti "pontszám" oszlopban látható az adott szakon számított felvételi összpontszám, a magára a névre kattintva megjelenő táblázat pedig a legfontosabb részeredményeket tartalmazza - hívja fel a figyelmet a Felvi.