szerző:
Eduline

Ki kaphat többletpontot a 2018-as felvételin hátrányos helyzet alapján? Milyen dokumentumokkal kell bizonyítani a hátrányos helyzetet?

©

Önmagában az, hogy valaki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, még nem jelenti azt, hogy hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, ezért önmagában még nem jár többletpont a 2018-as felvételin - hívja fel a jelentkezők figyelmét a Felvi.hu.

"A felsőoktatási felvételi eljárás során csak a jegyző vagy az illetékes gyámhatóság olyan igazolása, illetve határozata fogadható el, amelyben egyértelműen megállapításra kerül a jelentkező hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete (tehát ha a határozat csak rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt állapít meg, akkor az nem fogadható el hátrányos helyzet igazolásaként)" - írják.

További fontos feltétel, hogy hátrányos helyzetnek a felvételi tájékoztató megjelenése és 2018. július 11. közötti valamely időtartamban kell fennállnia.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Nagy érettségi visszaszámlálás - mennyi idő van még az írásbeliig?

Egyre közeledik az érettségi napja, de mennyi idő van még addig? Most másodpercre pontosan megtudhatjátok. Ahhoz, hogy biztosan ne felejtsetek el reggel felkelni, beállítottunk nektek egy visszaszámlálót, amely másodpercre pontosan megmutatja, mennyi idő van még hátra az érettségiig. Ez a számláló a magyarérettségi kezdetéig számol vissza, azaz május 7-én 8:00-ig.