szerző:
Eduline

Fel kell tölteniük az érettségi bizonyítvány szkennelt változatát az e-felvételibe azoknak, akik idén érettségiztek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Idén érettségiztem, és jelentkeztem egyetemre is. Fel kell töltenem az e-felvételibe az érettségi bizonyítványom szkennelt változatát?

A felvételi eljárásban nem kell feltölteni az e-felvételibe:

    a 2003. január 1. után szerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványok, valamint
    a 2006. január 1. után kibocsátott érettségi bizonyítványok, tanúsítványok másolatait.

Tehát azoknak a jelentkezőknek, akik 2006. január 1. után érettségiztek, nem kell feltölteniük a bizonyítvány vagy tanúsítvány(ok) másolatát, érettségi eredményeiket az Oktatási Hivatal a köznevelés információs rendszeréből automatikusan átveszi és azok bekerülnek a felvételi nyilvántartásba - hívja fel a figyelmet a Felvi.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Felvételi 2018: hány pontot érnek az érettségi eredmények?

Lassan megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségi vizsgák, de hány pontot érnek a 2018-as felsőoktatási felvételin az érettségi eredmények? Ha alap- vagy osztatlan szakra, esetleg felsőoktatási szakképzésre jelentkeztek, maximum 500 pontot szerezhettek.

Felvételi 2018: ez a tíz legnépszerűbb alapszak az egyetemeken és főiskolákon

Már csak pár hét, és kiderül, ki melyik egyetemre vagy főiskolára jutott be. De melyek idén a legnépszerűbb alapszakok, hol a legnagyobb a verseny az államilag támogatott helyekért? Utánajártunk. Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett egyetemre és főiskolára, a legtöbben, mintegy 73 ezren alapképzésre adtak be kérelmet, mesterképzésre több mint 18 ezren jelentkeztek, osztatlan képzésre mintegy 11 600-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 4800-an felvételiztek.