szerző:
Eduline

Elkezdődött az őszi érettségi: tegnap többek között magyarból, ma matekból, szerdán pedig történelemből vizsgáznak a diákok. Akár ezen a vizsgán is múlhat az egyetemi-főiskolai felvételi, ezért van pár tanácsunk, mit kerüljetek el.

Ne adjátok fel az utolsó napokban a tanulást

Készítsetek tanulási tervet az utolsó napokra, de hagyjatok egy-két napot az átismétlésre is. Ne essetek kétségbe és ne adjátok fel idő előtt. 

©

Ha tényleg a nulláról kezditek a felkészülést, írjátok fel a kulcsszavakat, majd próbáljátok meg azok alapján visszamondani az anyagot - ha nem ötösre utaztok, már az is jó, ha az alapokkal tisztában vagytok, látjátok az összefüggéseket, és érthetően meg tudjátok fogalmazni, amit tanultatok.

Használjátok ki az időt

Már egy órával a vizsga vége előtt készen vagytok a feladatsorral? Ne adjátok le a tesztet - inkább nézzétek át többször a válaszokat. Könnyen előfordulhat, hogy elsiklotok valami felett, vagy pontatlanul fogalmaztok, ezen pedig értékes pontok múlhatnak.

Ne puskázzatok

Nem éri meg: ugyanannyi ideig tart megtanulni az anyagot, mint elkészíteni a puskát. Ráadásul: ha lebuktok, javítóvizsgára is küldhetnek, akár az összes tárgyból.

Elkéstek a vizsgáról

A későket nem engedik be a vizsgára, és pótló vizsgára is csak akkor mehettek, ha önhibátokon kívül maradtatok le az írásbeliről.

Egész éjszaka magoltok

Még mindig jobb, ha nem tudtok mindent, mint ha a fáradtságtól azt sem tudjátok felidézni, amit megtanultatok. Legalább nyolc órát kell aludni a vizsga előtt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!