szerző:
Eduline

Ebben a cikkben minden hasznos, hivatalos infót megtalálhattok a magyarérettségiről.

Milyen lesz az idei középszintű magyarérettségi? Hány pontot lehet szerezni? Mennyi idő lesz az írásbelire? Ebben a cikkben minden hivatalos infót megtaláltok.

Megvannak a középszintű magyarérettségi hivatalos megoldásai.
Az emelt szintű magyarérettségi hivatalos megoldásait is közzétették.

Folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok a magyarérettségiről.

Ezt a szövegértési feladatot kapták az érettségizők magyarból.

Választási témát is kaptak a magyarból középszinten érettségizők.

Nehéz szöveget kaptak a diákok a középszintű magyarérettségi szövegértési részében.

Az érvelés és a hivatalos levél írása sem okozhat gondot a magyarból középszinten vizsgázóknak.

József Attila- és Szabó Lőrinc-verset is kellett elemezni a magyarérettségin.

Ilyen lesz a 2018-as magyarérettségi: feladatok, szabályok, pontszámok

Milyen lesz az idei középszintű magyarérettségi? Hány pontot lehet szerezni? Mennyi idő lesz az írásbelire? Utánajártunk. Mennyi ideig lehet írni a magyarérettségit? Hogyan oszlik el ez az idő feladatlapontként? Összesen 240 percig. Az első feladatlapot 90 perc alatt kell kitölteni: a szövegértési feladatsor kitöltése mellett egy gyakorlati szövegalkotási feladatot is meg kell oldani.

Vajon milyen irodalmi művet kapnak az idei érettségizők? Az összegyűjtött, eddigi (13 évnyi) témakör és a tippek alapján ti is találgathattok.

Ilyen feladatok lesznek az idei magyarérettségin? 13 év témakörei összegyűjtve

Kosztolányi Dezső, Berzsenyi Dániel és Vörösmarty Mihály - leggyakrabban ez a három szerző tűnt fel a középszintű magyarérettségin az elmúlt tizenhárom évben. De vajon milyen irodalmi művet kapnak az idei érettségizők? Megnéztük, hogy a kétszintű érettségi bevezetése - vagyis 2005 - óta milyen irodalmi műveket kaptak az érettségizők: Kosztolányi, Berzsenyi és Vörösmarty is három-három művel jelent meg eddig a feladatsorokban.

Milyen esszéfeladat lesz az idei magyarérettségin?

Megkezdődött a találgatás arról, vajon melyik magyar költő, író művét kell majd elemezniük azoknak a diákoknak, akik középszinten érettségiznek magyarból hétfőn. Volt már rá példa, hogy évfordulós szerző műve került a feladatsorba, de vajon idén is így lesz? Az Eduline-nak nyilatkozó középiskolások Arany Jánosra tippelnek.

Milyen last minute tippeket érdemes megfogadni? És miért nem szabad csak a novellaelemzés szempontjaiból felkészülni?

Így készülhettek fel két hét alatt a magyarérettségire

Kevesebb mint két hét van a magyarérettségiig - mit érdemes átnézni a középszintű írásbeli előtt? Milyen last minute tippeket érdemes megfogadni? És miért nem szabad csak a novellaelemzés szempontjaiból felkészülni?

A középszintű magyarérettségin összesen 8 pontot adhatnak a helyesírásra, de azt tudjátok, hogy ez a 8 pont hogyan oszlik el? Ebből a cikkből kiderül.

Így veszíthettek pontokat a magyarérettségin helyesírási hibákkal

A középszintű magyarérettségin összesen 8 pontot adhatnak a helyesírásra, de azt tudjátok, hogy ez a 8 pont hogyan oszlik el? Milyen hibákért vonnak le többet, mire kell nagyon odafigyelni? Utánajártunk. A legfontosabb: a 2018-as középszintű magyarérettségin is lehet helyesírási szótárat használni, az iskolák négyet biztosítanak tantermenként.

A 2018-as érettségiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.