szerző:
Eduline

Rád szakad a függetlenség, elcsábíthat a lustaság, az oktatók ridegsége sem lesz meglepetés.

Az idei jelentkezési időszak talán legszimpatikusabb ötlete a MySchool Youtube-csatorna elindítása volt három igen népszerű fiatal vloggertől. A tanácsok a tiniket érintő hétköznapi iskolai és közösségi problémáktól az elköltözésen át a felvételi jelentkezésig bezáró témákban igyekszik széleskörű - és igencsak nézhető - tippeket adni a fiataloknak.

Ezúttal Csilla ragadta meg a lehetőséget, hogy két lábbal a fölre állítsa azokat, akik szerint az egyetem valami mesebeli dolog, ahol csak olyasmiről tanulsz, ami lebilincselően érdekel, miközben egy-egy szemináriumi dolgozat is felérhet egy tantárgyi érettségivel, amit addig életed kihívásának gondoltál.

Az élet hallgatóként az igazi, néhány éved van a kiteljesedésre

Minden felsőoktatási intézménybe felvett fiatal számára a hallgatói évek bizonyulnak életének legintenzívebb időszakának. Nem csak az állandó szórakozási lehetőségek miatt, hanem a közösségi lét, a szakmai és személyes fejlődés is igazán maradandó lesz mindenki számára ezekben az években. Megnéztük, hogy mi segíti leginkább a hallgatókat a kiteljesedsében.