szerző:
Eduline

Jelentősen visszaesett a kommunikáció- és médiatudomány alapszakra első helyen jelentkezők száma - a friss felvételi...

©

Jelentősen visszaesett a kommunikáció- és médiatudomány alapszakra első helyen jelentkezők száma - a friss felvételi statisztikák alapján mindössze 824-en írták be a képzést a jelentkezési lap első rubrikájába, míg 2012-ben még 2050, 2011-ben pedig 2824 első helyes felvételizővel számolhattak az egyetemek és főiskolák.

A ponthatár: 470

A tizenhat népszerű szak közül - amelyeken eredetileg nem lettek volna állami ösztöndíjas helyek - a kommunikációs képzésen határozta meg a legmagasabb, 470-es ponthatárt az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A 470 magasabb, mint akármelyik 2012-es ponthatár ezen a képzésen. Tavaly a legtöbb pont a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikációs képzéséhez kellett, ott 454-nél húzták meg az alsó limitet. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 449, a Debreceni Egyetemen 432, a Szegedi Tudományegyetemen 435, a Pécsi Tudományegyetemen 431, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen pedig 449 volt a 2012-es ponthatár.

A kommunikáció- és médiatudomány évek óta szerepel a tíz legnépszerűbb alapszak listáján, idén azonban lecsúszott a top 10-es rangsorról.

Friss felvételi statisztikák

A tíz legnépszerűbb alapszak

Az öt legnépszerűbb mesterszak

A tizenhat, központilag meghatározott ponthatárral rendelkező szak statisztikái