Érettségi-felvételi Eduline

Itt van a töriérettségi hivatalos javítókulcsa

Elolvasom

Már letölthetőek az Oktatási Hivatal honlapjáról a töriérettségi feladatlapok, illetve a hivatalos javítókulcs is. Az eduline-on szerdán már megnézhettétek a nem hivatalos, középiskolai szaktanárok által javasolt megoldásokat, most viszont már a minisztérium által kiadott és elfogadott javítási útmutató is elérhető.

Érettségi-felvételi Eduline

Letölthető már a matekérettségi hivatalos javítókulcsa

Elolvasom

Már letölthetőek az Oktatási Hivatal honlapjáról a matek érettségi feladatlapok, illetve a hivatalos javítókulcs is. Az eduline-on kedden már megnézhettétek a nem hivatalos, középiskolai szaktanárok által javasolt megoldásokat, most viszont már a minisztérium által kiadott és elfogadott javítási útmutató is elérhető.

Érettségi-felvételi Eduline

Megkezdődött az angol írásbeli

Elolvasom

Rendben megkezdődtek az angol írásbeli érettségi vizsgák a középiskolákban csütörtökön reggel 8 órakor, rendkívüli esemény nem történt - közölte az oktatási tárca. A feladatsorokat déltől, az általunk javasolt, tehát nem hivatalos megoldásokat délután egy órától fogjuk kitenni.

Érettségi-felvételi Eduline

Egy kis matek is volt az idei töriérettségiben

Elolvasom

Bőségesen álltak az érettségizők rendelkezésére a források, cserébe viszont több önállóságot vártak tőlük a feladat összeállítók az idei történelem érettségin. Az eduline által megkérdezett szaktanár szerint jobban kellett kombinálniuk a diákoknak, ha jól akarták megoldani a feladatsort.

Érettségi-felvételi Eduline

Töriérettségi megoldások

Elolvasom

11 órakor befejeződött a történelem írásbeli érettségi. A hosszú esszék között a honfoglalás, a dualizmus kora és az 1920-as évek Magyarországa szerepelt, az egyetemes történelemben pedig a görög kor, és a nők helyzetének változása közül lehetett választani. A középszintű feladatsor általunk javasolt, nem hivatalos megoldásait most itt megnézheted.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt van az idei történelem feladatsor

Elolvasom

11 órakor befejeződött a történelem írásbeli érettségi, a középszintű feladatsort most itt megnézheted. Az általunk javasolt, vagyis nem hivatalos megoldásokat 1-től rakhatjuk ki, addig csak annyit tehetünk hozzá, hogy a megkérdezett töritanárok szerint korrekt, jól összeállított feladatsor volt az idei, ami nagyjából hozta a tavalyi után elvárható nehézségi szintet is.

Érettségi-felvételi Eduline

Töriérettségi: honfoglalás, dualizmus és rendszerváltás a feladatok között

Elolvasom

Ma reggel nyolc órakor a történelem írásbelikkel folytatódtak a tavaszi érettségi vizsgák. Úgy tudjuk, középszinten a tavalyihoz hasonló nehézségű feladatsort kaptak idén is a diákok. A hosszú esszék között a Honfoglalás, a Dualizmus kora és az 1920-as évek Magyarországa szerepelt. Déltől a teljes feladatsort kitesszük, az általunk javasolt, tehát a nem hivatalos megoldásokat pedig 1 órától találhatjátok itt meg.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt vannak a matekérettségi megoldásai

Elolvasom

Az általunk megkérdezett tanárok szerint a matekérettségi első része könnyebb, a második viszont egyértelműen nehezebb volt a tavalyinál. Itt a diákoknak nehézséget jelenthetett, hogy egyes feladatokban több témakört is vegyítettek a készítők, így bonyolultabbra sikerültek a példák. Az első és második rész feladatait és a matekerettsegi.hu tanárai által javasolt, nem hivatalos megoldásokat itt láthatjátok.

Érettségi-felvételi Eduline

Megvan a magyar érettségi hivatalos javítókulcsa

Elolvasom

Ma reggeltől letölthetőek az Oktatási Hivatal honlapjáról a hivatalos magyar érettségi megoldások, illetve a javítókulcs is. Az eduline-on tegnap már megnézhettétek a nem hivatalos, középiskolai szaktanárok által javasolt megoldásokat, most viszont már a minisztérium által kiadott és elfogadott javítási útmutató is elérhető.

Érettségi-felvételi Eduline

Elkezdődött a matekérettségi: feladatlapok és megoldások déltől itt

Elolvasom

Másodfokú egyenletek, szögfüggvények, számtai- és mértani sorozatok, koordináta geometria, halmazok. Ezek a témakörök a mindenkori matekérettségik „slágertémái”, senki nem téved nagyot akkor, ha ezeket a feladat típusokat az idei tesztlapokon is valószínűsíti. Illetve az is igaz lehet, hogyha „csak” ezekből jól felkészült valaki, akkor jó eredménnyel zárhatja majd ezt a sokak által legnehezebbnek tartott kört is.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt vannak az érettségi feladatsorok és a megoldások

Elolvasom

Nehezebb volt az idei magyarérettségi a tavalyinál - állítja az általunk megkérdezett irodalomtanár. A szövegalkotás első feladata okozta igazán a meglepetést, ez az eddigieknél nagyobb háttértudást igényelt, az összehasonlító elemzést pedig idén is nagyon kevesen választották. A feladatsorokat és a tanár által javasolt, nem hivatalos megoldásokat most itt elolvashatjátok.

Érettségi-felvételi Eduline

Képek: megkezdődött a magyar érettségi

Elolvasom

A magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar, mint idegen nyelv írásbelikkel megkezdődtek a tavaszi érettségi vizsgák. Az első vizsganapon magyar nyelv és irodalomból középszinten 1.177 helyszínen 91.029 vizsgázó, emelt szinten 31 helyszínen 1.127 diák tesz érettségi vizsgát.

1
444 445 446 447 448
453