szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már csak nagyjából másfél hetetek van leadni a jelentkezéseteket a felsőoktatásba, ha 2021. szeptemberétől szeretnétek egyetemen vagy főiskolán továbbtanulni. Nagyon fontos, hogy mit és hogyan töltötök fel a jelentkezéshez, ugyanis a többletpontokhoz szükséges dokumentumokról nem jön külön felszólítás.

A felvételin a többletpontokat igazoló dokumentummásolatok benyújtása nem kötelező, ezért az Oktatási Hivatal hiánypótlási felszólítást – a magyarországi nyelvvizsga-bizonyítványok kivételével – nem küld, a ti felelősségetek ezeket határidőig feltölteni. Ezek hiánya vagy nem megfelelő benyújtása azonban azt eredményezi, hogy nem kapjátok meg az adott a jogcímen járó többletpontokat - hívja fel a figyelmet a felvételi tájékoztató.

Az is nagyon fontos, hogy a jelentkezés időszakában már meglévő dokumentumokat kötelesek vagytok a jelentkezésetekkel egyidejűleg feltölteni az E-felvételi felületére, legkésőbb 2020. február 15-ig. Azokat, amelyeket ezt követően kaptok kézhez, legkésőbb 2020. július 9-ig pótolhatjátok majd.

Többletpontot sokféle jogcímen lehet kapni, erről itt olvashattok részletesebben. A 2021-es felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!