szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pénteken lejárt a hitelesítési határidő a keresztféléves felvételiben. Matatjuk, milyen határidőkre és fontos dátumokra kell még figyelnetek.

December 12-től indul az e-felvételi ügyintézés, ez idő alatt online tájékoztatást kaptok majd a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról, pontszámításról és minden fontos dologról. December 28-ig kiküldik a jelentkezésről szóló általános tájékoztatást is.

Ha hiánypótlásra van szükségetek, mert valamit nem töltöttetek fel a rendszerbe, vagy időközben szerezétek meg, akkor arról január 3-ig tájékoztatást kaptok majd. Mindezek pótlására (azaz, a jelentkezést követően szerezett dokumentumok feltöltésére például: nyelvvizsga), új adatok rögzítésére vagy egyszeri sorrendmódosításra január 11-ig van lehetőségetek. A külföldi érettségi, illetve diploma feltöltésére január 17-ig van időtök.

Ha mindennel végeztetek, akkor már csak a ponthatárok vannak hátra, a tervek szerint a ponthatárhúzásra január 25-én kerül majd sor. Ezzel egyidőben de, legkésőbb január 25-ig a besorolási döntést is megkapjátok majd. A felvételi határozatot a hónap végén, január 31-ig kell megkapnotok, ezt az egyetem küldi majd nektek postán vagy legtöbbször emailben 

Mi van, ha nem vagyok elégedett a döntéssel?

A keresztféléves felvételiben jogorvoslatra a felvételi döntést követő 15 napon belül van lehetőségetek. Ennek menetéről itt olvashattok.

Itt a HVG 2021-es felsőoktatási rangsora: ezek a legjobb egyetemek és főiskolák

Az elmúlt évek rangsorait nézve nem meglepő módon idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezeti a HVG 2021-es felsőoktatási rangsorát. Azonban a friss listán komoly helyezést zsebelt be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadványa.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!