szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A keresztféléves felvételin is kaphattok többletpontot azért, ha már van valamilyen szakképesítésetek, de ennek van néhány feltétele. Mutatjuk, hogy mik azok.

A felsőoktatási felvételin az Országos Képzési Jegyzékben szereplő, 1993 után szerzett szakképesítések közül csak az 54-es és 55-ös szintű képesítésekért kaphattok többletpontot, összesen 32-t.

Viszont ez sem jár minden esetben, csak akkor, ha szakiránynak megfelelően tanultok tovább, illetve  ha a képzési terület intézményei erről közösen úgy határoztak. Ez igaz akkor is, ha az OKJ-szakmacsoport alapján a megszerzett szakképesítés egyébként szakirányúnak minősülne. Azt, hogy hol jár többletpont a szakképesítésért, itt nézhetitek meg. A szakirányú továbbtanulásnak megfelelő képzési területek listáját pedig itt találjátok.

Fontos azt is megjegyezni, hogy a szakképesítés után járó többletpont kizárólag OKJ-bizonyítvány alapján kapható. Tehát a technikusi bizonyítványért, a szakmunkás bizonyítványért, az érettségi-képesítő bizonyítványért, a szakközépiskolai képesítő bizonyítványért, az ECDL-bizonyítványért, illetve tanfolyamok elvégzését igazoló tanúsítványokért, oklevelekért nem jár pluszpont.

November 15-ig jelentkezhettek a februárban induló képzésekre, a pontszámításról még többet, valamint a jelentkezés szabályairól itt olvashattok. Ha pedig megnéznétek, hogyan alakultak a ponthatárok az előző években, itt megtehetitek.

Ezeket a dokumentumokat nem kell külön feltöltenetek a keresztféléves felvételihez

A keresztféléves felvételin - csak úgy, mint az általános eljárás során - már a jelentkezéskor fel kell töltenetek minden olyan dokumentumot, ami rendelkezésetekre áll. Van azonban néhány doksi, amivel nektek nem kell foglalkozni. Mutatjuk, melyek ezek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!