szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legtöbb egyetemen vagy főiskolán akkor is számíthattok támogatásokra, ha a keresztféléves felvételin jelentkeztek a felsőoktatásba. Most megmutatjuk, hol tudjátok megnézni, hogy egyes intézményekben milyen jogcímeken és mekkora összegeket adnak.

A felvételi tájékoztatóban nemcsak a jelentkezés menetéről, a pontszámításról és a többletpontokról olvashattok, hanem arról is, milyen hallgatói juttatásokra számíthattok, illetve pályázhattok, ha felvesznek benneteket a kiszemelt egyetemre vagy főiskolára. Az egyes intézmények hallgatói részére adható támogatások fontosabb jogcímeit és az intézmények által meghatározott összegeket ebben a táblázatban nézhetitek meg.

Azt viszont fontos leszögezni, hogy ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek. A támogatások részletes szabályairól, rendszerességéről és a pontos összegekről az adott egyetemen, főiskolán kell érdeklődnötök. A táblázat egyébként is csak a tanulmányi ösztöndíjat, a szakmai, tudományos ösztöndíjat, a közéleti ösztöndíjat, a rendszeres szociális ösztöndíjat, illetve a rendkívüli szociális ösztöndíjat tartalmazza. Az intézmények pedig a felsoroltakon túl is adhatnak ösztöndíjakat - például tanulmányi versenyekért vagy éppen a diákszervezeti tevékenységeitekért -, ezért mindenképpen érdemes külön utánajárnotok, hogy mi mindenért kaphattok támogatást.

A hallgatói ösztöndíjakról, támogatásokról szóló összes cikkünket itt nézhetitek meg, a keresztféléves felvételiről pedig itt olvashattok részletesen.

Ezeket a dokumentumokat nem kell külön feltöltenetek a keresztféléves felvételihez

A keresztféléves felvételin - csak úgy, mint az általános eljárás során - már a jelentkezéskor fel kell töltenetek minden olyan dokumentumot, ami rendelkezésetekre áll. Van azonban néhány doksi, amivel nektek nem kell foglalkozni. Mutatjuk, melyek ezek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!