szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Négyjegyű függvénytáblázat, töri atlasz, idegen nyelvi szótár, föci atlasz, számológép, körző, vonalzó és társai - ezek nélkül ne induljatok el érettségizni a következő hetekben.

Négyjegyű függvénytáblázat

A közép-, illetve emeltszintű matekérettségin is használhattok függvénytáblázatot - egyidejűleg akár többfélét is. Erről a szóbelin és az írásbelin is magatoknak kell gondoskodnotok és a vizsga alatt nem cserélgethetitek az eszközt egymás között. Ugyanakkor az emelt szintű érettségi szóbeli részén használható, a tételsorban szereplő feladatokhoz kapcsolódó összefüggéseket tartalmazó képlettárat az iskola fogja biztosítani számotokra.

De nemcsak a matekérettségin használhatjátok a függvénytáblázatot. Ez a segédeszköz a fizika-, illetve a kémiaérettségin - közép- és emelt szinten - is hasznos társatok lehet.

Töriatlasz

A középszintű töri írásbelin az egész vizsga alatt, emelt szinten pedig a második vizsgarészhez használhattok töriatlaszt. Az azonban nem mindegy, hogy milyet visztek magatokkal az érettségire. A jogszabályi feltételeknek megfelelő töriatlaszok listáját itt találjátok. Az atlaszon kívül az írásbeli vizsgarészen helyesírási szótárat is használhattok, amelyet a vizgabizottságot működtető intézmény biztosít - tantermenként legalább hármat. Ugyanakkor a szóbelire se közép-, se emelt szinten nem kell vinnetek magatokkal semmit, mivel az iskolában kaptok majd atlaszokat.

Szótár

Idegen nyelvből közép- és emelt szinten is használhattok az írásbelin egy-, illetve kétnyelvű szótárat a negyedik rész (íráskészség) feladat megoldásához. Ezt nektek kell beszereznetek és magatokkal vinnetek a vizsga napján.

Földrajz atlasz

A földrajz atlasznak a középszintű írásbeli érettségi második részénél vehetitek hasznát. Fontos, hogy az első feladatlapnál, illetve az emelt szintű írásbeli egyik részénél sem használhatjátok az atlaszt. Erről a segédeszközről szintén magatoknak kell gondoskodnotok. Mivel az atlasz rengeteg adatot tartalmaz, ezért érdemes a vizsgák előtt átlapoznotok, és megjegyeznetek, hogy mit hol találtok. Ezzel rengeteg időt megspórolhattok majd magatoknak a vizsgán. A szóbelin - a töriatlaszhoz hasonlóan - az iskola fogja számotokra biztosítani az atlaszt.

Számológép

Számológépet a matekon kívül, a fizika-, biológia-, földrajz- és kémiaérettségin is használhattok - de csak olyat, amely szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas.

Körző, vonalzó, szögmérő

A matek- és a föciérettségire vihetitek magatokkal ezeket az eszközöket. A vizsga alatt azonban nem cserélgethetitek őket egymás között.

Részt vehetnek-e az érettségin azok, akik hatósági karanténban vannak, de nem betegek?

Egyre jobban közeleg az őszi érettségi. De mi lesz azokkal a vizsgázókkal, akik az érettségi napján hatósági karanténban vannak? Itt a válasz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!