szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már van érettségi bizonyítványotok, de most újra szeretnétek vizsgázni? Milyen szabályok vonatkoznak rátok az 50 óra közösségi szolgálattal kapcsolatban? Itt a válasz.

A köznevelési törvény szerint a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása.

Ugyanakkor az érettségi bizonyítvánnyal rendelkező vizsgázókra ez a rendelkezés nem vonatkozik. Tehát, ha már van érettségi bizonyítványotok, de most például szintemelő vizsgát tesztek - azaz emelteztek valamiből -, akkor nem kell teljesítenetek a közösségi szolgálatot.

De vajon mi a helyzet akkor, ha az őszi vizsgaidőszakban előrehozott érettségit tesztek? Akkor feltétel az ötven óra igazolása? Erről itt írtunk korábban.

Marad a szóbeli, de tanítás nélküli munkanapok is lehetnek az őszi érettségi miatt

A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott interjúban Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!