szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzése. De vajon mi a helyzet akkor, ha az őszi vizsgaidőszakban előrehozott érettségit tesztek? Akkor is feltétel az ötven óra igazolása? Fontos olvasói kérdésre válaszolunk.

Az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. Abban az esetben, ha ezt nem teljesítitek, nem kezdhetitek meg - egyetlen vizsgatárgyból sem - az érettségi vizsgát. Ez azt jelenti, hogy az utolsó középiskolai évfolyamotok végéig teljesítenetek kell a közösségi szolgálatra vonatkozó előírásokat.

Ugyanakkor fontos, hogy ha előrehozott érettségi vizsgát tesztek, akkor rátok még nem vonatkozik ez a szabály, ugyanis a tanulmányaitokat még nem fejezitek be, így a középiskola befejezéséig még van időtök teljesíteni az ötven óra közösségi szolgálatot.

Nagyjából egy hónap múlva kezdődik az őszi érettségi szezon - a teljes vizsganaptárat itt találjátok -, viszont azt egyelőre még nem tudni, hogy megtartják-e a szóbeli vizsgákat - erről itt írtunk.

Korábban viszont már arról is beszámoltunk, hogy a tanév kezdete előtt egy nappal hatályon kívül helyezte az Emmi az érettségi részletes követelményéről szóló rendeletet. Bár az őszi érettségizőket még nem érinti a változás, a májussal vizsgázókat már érheti meglepetés. Azt azonban, hogy ez pontosan kiket és hogyan érint majd, egyelőre még szintén nem tudjuk. Amint az Oktatási Hivatal válaszol a kérdéseinkre, beszámolunk róluk.

Milyen segédeszközöket használhattok az őszi érettségin?

Nagyjából egy hónap és kezdődik az őszi érettségi, ezért most összegyűjtöttük, hogy milyen legális puskákat használhattok a fő tárgyak írásbeli és szóbeli vizsgáin - már ha lesznek szóbelik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!