szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vizsga melyik részén, és milyen szótárat használhattok a közép- és emelt szintű idegen nyelvű érettségin? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Az idegen nyelvű érettségin a feladatok megoldása során egy-, illetve kétnyelvű nyomtatott szótár használhattok, amiről magatoknak kell gondoskodnotok. Fontos azonban, hogy ezt mind a közép-, mind az emelt szintű érettségin csak az íráskészséget mérő feladatok megoldásához vehetitek elő, a többi résznél - olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése - nem.

Az íráskészséget mérő feladatoknál a következő szövegfajtákat kell létrehozni:

  • rövid, személyes jellegű közlés (üzenet, blogbejegyzés)
  • internetes hozzászólás
  • e-mail
  • meghívó
  • magánjellegű vagy intézménynek szóló levél

Ilyen lesz a 2020-as angolérettségi középszinten: pontozás és feladatok

Milyen részekből áll az angolérettségi? Mennyi idő van egy-egy feladattípusra? Hány pontot lehet kapni összesen? Összeszedtük a 2020-as vizsga legfontosabb részeit.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.