szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormány döntése szerint az érettségik elkezdődnek május 4-én, azonban a miniszterelnök nemrég kijelentette, hogy a járvány tetőzése május 3-ra várható. Most reagáltak a kérdésekre.

Orbán Viktor tegnapi az ajkai kórházban említette meg azt, hogy szakértők május 3-ra várják a koronavírus-járvány csúcspontját. Ez mindössze egy nappal előzi meg május 4-ét, vagyis az érettségi tervezett kezdetét.

„Új adat, elemezni fogjuk” - reagált egy kormányzati forrás az ATV kérdésére, miszerint a május 4-ei érettségi vizsgák előtt fut fel a csúcsra a járvány szakemberek szerint, ezért mérlegelik-e az érettségi elhalasztását.

Ez ellen a napokban több szervezet is fellépett, titakozott. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete például a szabadságok igénylését javasolja a tanároknak, hogy megakadályozzák a májusi érettségiket. A Szülői Hang is közleményt adott ki az érettségik kapcsán, szerintük a kormány nem adott valódi választási lehetőséget az érettségivel kapcsolatban.

A 2020-as érettségivel kapcsolatos legfrissebb anyagainkat itt olvashatjátok. Az idei érettségi tervezett menetét pedig itt nézhetitek meg.

A kormány nem adott valódi választási lehetőséget az érettségivel kapcsolatban

A Szülői Hang is közleményt adott ki az érettségik kapcsán, melyben kiemelik, hogy különösen fontos az egészségügyi kockázatok csökkentése, főleg amikor a miniszterelnök szerint az érettségi kezdete egybeesik a járvány tetőzésének várható időpontjával.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!