szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha lehet hinni a miniszterelnök által idézett szakértői véleménynek, akkor az eredeti időpontban megtartott érettségik komoly következménnyel járhatnak.

Orbán Viktor a tegnapi ajkai kórházban említette meg azt, hogy szakértők május 3-ra várják a koronavírus-járvány csúcspontját. Ez mindössze egy nappal előzi meg május 4-ét, vagyis az érettségi tervezett kezdetét - hívja fel a figyelmet a Portfolio.

Ez ellen a napokban több szervezet is fellépett, titakozott. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete például a szabadságok igénylését javasolja a tanároknak, hogy megakadályozzák a májusi érettségiket. Azonban ha a vizsgákat megtartják a tervezett időpontban, a Portfolio szerint, ebben az esetben nem május 3-a, hanem egy későbbi dátum lehet a tetőzés, hiszen az iskolákban szervezett vizsgáknál mindenképpen sérül a távolságtartás alapelve, amelyre hivatkozva március közepe óta a diákok előtt zárva tartanak az iskolák.

A 2020-as érettségivel kapcsolatos legfrissebb anyagainkat itt olvashatjátok. Az idei érettségi tervezett menetét pedig itt nézhetitek meg.

Itt az idei érettségi menetrendje: dátumok egy helyen

Akkor pontosan hogyan és mikor lesznek az idei vizsgák? Megjelent a tegnapi rendelet a Magyar Közlönyben, mutatjuk a részleteket. A Magyar Közlönyben többek között a dátumokról is olvashattok már. Itt van a teljes vizsgaidőszak menete: Ezek szerint a vizsgák május 4-én 9-kor kezdődnek magyar nyelv és irodalommal és május 21-én délután olasszal érnek véget.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!