szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kiadott egy közleményt, melyben koordinált szabadságkivétellel akarja megakadályozni a májusban megtartandó érettségit.

Az érettségi akkor érvényes, ha legalább 5 tantárgyból érvényes vizsgával rendelkezik a jelölt. Mindenki számára kötelező tantárgyak: Magyar nyelv és irodalom (május 4.), Matematika (május 5.), Történelem (május 6.). Bármelyik ezek közül, ha meghiúsul, az érettségi vizsga egésze érvénytelen – írja közleményében a PDSZ.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a szabadságok igénylését javasolja a tanároknak, hogy megakadályozzák a májusi érettségiket. „Még a jelenlegi rendkívüli helyzetben is lehetősége van a dolgozónak az éves szabadságból legfeljebb hét munkanap igénybevételére, mégpedig a munkavállaló által megjelölt napokon” – olvasható a közleményben. Két feltételt kell betartani, a hét munkanapot legfeljebb 2 részletben lehet kivenni és 15 nappal előtte be kell jelenteni.

Csak így biztosítható az egészség védelme mellett az esélyegyenlőség, és az egységes továbbtanulási lehetőség diákjaink számára!

-írják. A PDSZ sablonleveleket tett közzé a szabadságigényléshez és ahhoz is, hogy a tanárok jelezni tudják az intézményvezetőnek, hogy nem kívánnak részt venni az érettségi lebonyolításában.

Itt az idei érettségi menetrendje: dátumok egy helyen

Akkor pontosan hogyan és mikor lesznek az idei vizsgák? Megjelent a tegnapi rendelet a Magyar Közlönyben, mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!