szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem csak az érettségi és a nyelvvizsgák alakulnak át 2020-ban. Így változnak a felvételi vizsgák a koronavírus miatt - szabályok és fontos tudnivalók egy helyen.

Általános alapelv, hogy a személyes jelenlétet igénylő vizsgát a felsőoktatási intézményeknek lehetőség szerint úgy kell megszervezniük, hogy az ne igényeljen személyes érintkezést, és közben végig biztosítani kell a legalább 1,5 méteres távolságot is - írja a felvételi tájékoztató.

Osztatlan tanárképzés esetében előzetesen megküldött motivációs leveletek lesz az alapja a tanárképzés pályaalkalmassági vizsgátoknak. A tanító, konduktor, óvodapedagógus és csecsemő- és kisgyermeknevelő képzésben pedig írásban kell nyilatkoznotok arról, hogy nincs olyan betegségetek vagy más körülmény, amely akadályozná a felsőoktatási tanulmányaitokat.

A változásokról az intézmények a Felvin, a felsőoktatási felvételi tájékoztató intézményi meghirdetéseiben tájékoztatnak majd titeket, ezért kérik az érintetteket, hogy figyeljék a honlapot. A változások megjelenéséről e-mailben is tájékoztatnak majd titeket.
 
Mi lesz a záróvizsgákkal?

A felsőoktatási tanulmányokat lezáró záróvizsgákat az intézményeknek a felvételi vizsgákhoz hasonlóan kell megszervezniük.

Ezzel kapcsolatban az egyik legfontosabb dolog, hogy a 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett hallgatók mentesülnek az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga-letételi kötelezettség alól. Erről itt olvashatjátok el a legfontosabb információkat.

Meddig tölthetitek fel a szükséges dokumentumokat, papírokat? Az általános felvételi eljárásban a dokumentumok pótlásának határideje július 9-e. Addig a felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot az Oktatási Hivatalhoz be kell nyújtani - írja a tájékoztató.

Így változnak a nyelvvizsga többletpontok szabályai idén

A koronavírus miatt az általános felsőoktatási felvételi eljárást is érinti néhány intézkedés, amiről döntött a kormány. Ilyen a nyelvvizsgák pontszámítása is - mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!