szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mik lesznek a legfontosabb dátumok ebben a hónapban akár a köz-, akár a felsőoktatást illetőleg? Eseménydús ünnepek előtti időszak vár a diákokra, tanárokra egyaránt. Itt vannak a legfontosabb dátumok.

December 6.

Eddig a napig kell jelentkezniük a diákoknak a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgájára, amely sok iskolába való bejutáshoz szükséges követelmény. Az írásbeliről itt olvashattok részletesen, a középiskolai felvételivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

December 7.

Ez a nap egy szombati munkanap lesz, amelynek során a december 24-ét, keddet kell majd ledolgozni.

December 11.

December 11-ig jelentkezhetnek a hátrányos helyzetű, 8. évfolyamos diákok az előkészítő évfolyamot és kollégiumi helyet biztosító Arany János Tehetségggondozó Programra. A részleteket itt találjátok.

December 14.

Ettől a naptól elérhetők lesznek az ügyintézési funkciók az E-felvételiben. A keresztféléves felvételizőknek lehetőségük lesz adatmódosításra, a jelentkezési sorrend egyszeri módosítására, dokumentumpótlásra, illetve ha szükséges, hiánypótlásra is. Végül legkésőbb december 26-ig általános tájékoztatást is kapnak majd az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről. A keresztféléves felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

Ez a nap egyben munkanap is lesz: december 27-ét, pénteket kell ledolgozni.

December 16.

A december 16-ai nap kevésbé vidám nap sok egyetemista számára. Ugyanis ez számos egyetemen a vizsgaidőszak kezdetét jelenti. Bár vannak, akik addigra már javában túllesznek néhány vizsgán, ugyanis egyes intézményekben már december elején véget ér a szorgalmi időszak, a karácsony előtti utolsó héten még sokan fognak vizsgázni. Ha segítség kell a készüléshez, érdemes elolvasnotok ezt a cikket.

December 19-20.

Várhatóan ekkor jelenik meg a 2020-as felvételi tájékoztató a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekkel és a részletes pontszámítási szabályokkal. Az már biztos, hogy a középfokú komplex nyelvvizsga nem lesz alapkövetelmény, az egy emelt szintű érettségi viszont igen, de többletpont is jár érte. Itt olvashatjátok a részleteket.

December 21.

A téli szünet előtt utoljára 2019. december 20-án (pénteken) kell iskolába menni, vagyis ez a nap hivatalos is a téli szünet első napja a közoktatásban tanulók számára. Egészen 2020. január 5-éig vasárnapig pihenhettek, ugyanis másnap kezdődik az iskola.

Kikapcsolódás és ünnepekre hangolódás: programajánló a következő hetekre

Időt szorítanátok egy kis szabadidős programra az ünnepek előtt? Jó tudni például, hogy a legtöbb vásár november 30-án nyit, de az igazán ünnepekre hangolódós programok is ekkor kezdődnek. Ajánlunk nektek néhány kulturális és szórakoztató eseményt.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.