szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Időt szorítanátok egy kis szabadidős programra az ünnepek előtt? Jó tudni például, hogy a legtöbb vásár november 30-án nyit, de az igazán ünnepekre hangolódós programok is ekkor kezdődnek. Ajánlunk nektek néhány kulturális és szórakoztató eseményt.

Frissen megjelent könyvek

Ha érdekelnek titeket az frissen megjelent könyvek, netán még előadásokon is részt vennétek az írókkal, a Libri Első Ünnepi Könyvvására szuper program lehet, amelyet a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) tartanak egészen december 15-ig. A könyvvásár Facebook-eseményét itt éritek el. A PIM-ben egyébként ingyenes Polcz Alaine felolvasószínház és beszélgetés is lesz a napokban, a program részleteiről itt olvashatok. Ha pedig dedikálnátok könyveteket egyik kedvenc írótokkal, december 18-án az Írók Boltjában nagy eséllyel megtehetitek majd.

Ráhangolódás az ünnepekre

Érdemes legalább tanulás közbeni szusszanás céljából sétát ejteni valamelyik karácsonyi vásárban. Nem is kell sorolni, számos designer termék, csemegék és forró italok, és a különleges hangulat - így ráhangolódhattok az ünnepekre is. Az Advent Óbudán eseményei között például koncertek és táncos fellépők is lesznek.

Korcsolya és futás

Akik egy kis frissítő mozgásra vágynának az ünnepek előtt, ajánljuk a számos jégpálya egyikét, ahol akár ingyen is korcsolyázhattok. Ilyen például a budapesti Bálna teraszán található, vagy éppen a Müpa külterén, ahol egyébként szintén jócskán gazdag a programválaszték - cirkusz és koncertek várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

Ha pedig extrémebb programra vágynátok, vegyetek részt szintén ingyenes karácsonyi ronda pulcsis futáson, feltéve ha van karácsonyi "ronda" pulcsitok. Egy biztos: ezt az eseményt megnézni is érdemes lehet.

Több mint kéthetes pihenés vár a diákokra - mikor lesz a téli szünet?

Több, mint kéthetes lesz az idei téli szünet, december 21-től január 5-ig pihenhetnek a diákok és a tanárok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!