szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hivatalosan is elkezdődött a középiskolai felvételi időszak, ugyanis az iskolák már közzétették tájékoztatójukat. Mit kell tudni az iskolválasztás menetrendjéről és a központi felvételiről?

Hol milyenek a felvételi szabályok?

Már érdemes nézegetni a kiszemelt középiskolák honlapját. A napokban ugyanis nyilvánosságra hozták a középiskolák a 2020. szeptemberében induló osztályok listáját és a felvételi tájékoztatót.

Iskolaválasztás

A középiskolai felvételin tetszőleges számú középfokú iskolába lehet jelentkezni, vagyis annyi iskolát jelöltök meg, ahányat szimpatikusnak találtok. Azonban egy biztos, érdemes elmenni a nyílt napokra, ugyanis ezeken az eseményeken sok minden kiderülhet, tisztázódhat számotokra a választással kapcsolatban.

Középiskolai felvételi: tehetséggondozó programra jelentkezhetnek a hátrányos helyzetű diákok

A nyelvi, matematikai és informatikai oktatásra fókuszoló előkészítő évfolyamon vehetnek részt, és kollégiumi helyet kaphatnak az Arany János Tehetséggondozó Program keretében a 2020-ban középiskolába jelentkező diákok.

Központi felvételi

Azok a diákok, akiknek a kiválasztott iskolák valamelyikébe kötelező a központi felvételi, 2020. január 18-án írják majd a vizsga feladatsorait. A vizsgára való jelentkezésről itt találtok meg minden infót.

Gyakorlás

Vannak, akik különböző előkészítő tanfolyamokon vesznek részt, vannak azonban, akik az iskolai órákon belüli felkészülésekben bíznak. Mindenesetre érdemes megnéznetek az előző évek feladatsorait.

Jelentkezés

A valódi felvételi jelentkezés jóval a központi felvételik megírása után lesz majd, vagyis ilyen módon nem igazán számít, melyik intézményben írjátok a vizsgát, ha kötelező. És a várható eredményetekhez is igazíthatjátok majd a felvételin megjelölt iskolát sorrendjét is. Ennek menetéről és határidejéről itt olvashattok.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolaválasztásról, a felvételi menetrendjéről is. A HVG középiskolai rangsorát rendeljétek meg itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!