szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A végzős általános iskolások egy része már javában gyakorol a januári központi felvételire, mutatjuk, ki-ki hogyan (és milyen módon érdemes) készül a megmérettetésre.

A központi felvételi feladatlapjait 2020. január 18-án írják majd a felvételizők, erre december 6-áig lesz lehetőség jelentkezni, ennek pontos menetéről itt informálódhattok. A diákoknak egy magyar nyelvi, illetve egy matematika feladatlapot kell megoldaniuk majd a vizsgán. Mindkettő 10-10 kérdést tartalmaz, és 45 percet kapnak rá a felvételizők. Tárgyanként összesen 50 pontot lehet elérni.

A diákok egy része általában 12 hetes középiskolai felvételi előkészítőn veszt rész, annak érdekében, hogy biztosra menjenek az év eleji vizsgán, vannak akik magántanárhoz is járnak, de vannak, akik úgy gondolják, elég a tanórai készülés. Egy biztos, az előző évek feladatsorait érdemes alaposan tanulmányozni. Ez egyfajta vizsgarutint is adhat, hiszen megismeritek a feladattípusokat amellett, hogy gyakoroltok is a feladatsorra. Az Oktatási Hivatal oldalán megtaláljátok 2004-ig visszamenőleg a feladatsorokat és az azokhoz tartozó megoldókulcsot is.

Érdemes néhányat kinyomtatni és akár élesben kipróbálni (megadott időben és segítség nélkül) a vizsgaszituációt otthon, de kezdetben jó ötlet a feladatok gyakorlása, átbeszélése is.

A 2020-as középiskolai felvételiről szóló cikkeinket itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Középiskolai felvételi: felkészülés a vizsgára, mintaórák a nyílt napon

Egyre közeledik a középiskolai felvételi, egyes iskolák már közzétették a nyílt napjaik időpontjait is. Miért érdemes elmenni, és hogyan készülhetnek a diákok a felvételire?