szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vennétek fel diákhitelt a következő félévre, de nem tudjátok, hogy melyiket érdemes, és hogy mi a különbség közöttük? Mutatjuk a Diákhitel1-re és Diákhitel2-re vonatkozó szabályokat.

Ki veheti igénybe a Diákhitel1-et, és ki a Diákhitel2-t?

A Diákhitel1-et bárki felveheti - tehát államilag támogatott képzésen és önköltségesen tanulók egyaránt. A Diákhitel2-t azonban csak az önköltséges képzések hallgatói igényelhetik.

Mekkora összeget lehet igényelni egyikkel, másikkal?

A Diákhitel1 maximális összege 70 ezer forint havonta egy féléven keresztül - így összesen 350 ezer forint hitelt vehettek igénybe. A Diákhitel2-t 11 tanulmányi félévre lehet felvenni, egy szemeszterben legfeljebb 5 tanulmányi hónapra, az összeg pedig a tandíjatoknak megfelelő díj lehet csupán, tehát annál nem több.

Október 1-től lehet igényelni a nyelvtanulási diákhitelt

Átlagosan hét év alatt fizetik vissza a diákhitelt a volt hallgatók - mondta a Magyar Hírlapnak Magyar Péter, a Diákhitel Központ új vezérigazgatója.

Mekkora a kamat és meddig kell törleszteni?

A Diákhitel1 kamata 1,99 százalék a július 1-től december 31-ig tartó időszakra, a Diákhitel2 pedig kamatmentes. A törlesztést pedig legkésőbb - mindkét típus esetében - a 45. életév betöltését követő negyedik hónap első napjától kell teljesíteni.

Mikor és hova érkezik meg a hitel?

Akik szeptember 16-ig megigénylik valamelyik hitelt, már október 15-én hozzájuthatnak az összeghez. Fontos azonban tudni, a Diákhitel1-et a hallgatók bankszámlájára, a Diákhitel2-t pedig az adott egyetemnek, főiskolának utalják.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!