szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már nem kell sokat várni az idei ponthatárokra, hiszen július 24-én, azaz holnap minden kiderül. De milyen fontos dátumok vannak a ponthatárhúzás után, amit nem szabad elfelejteni?

Nagy nap lesz holnap, hiszen kiderülnek a 2019-es felvételi ponthatárok és mindenki megtudja, hogy melyik szakra, melyik intézménybe kerül be. Azonban a ponthatárok kihirdetése után is lesznek fontos dátumok:

Augusztus 5-ig

Augusztus 5-ig minden felvételiző e-mailt kap arról, hogy elérhetővé vált az E-felvételi rendszerében az ún. besorolási döntésről szóló határozat. Ez az a hivatalos értesítés, amely a felvételi eredményéről szól.

Felvételizők, figyelem! Mindenki csak egy szakra kerülhet be

Az idei felvételin jelentkeztetek egyetemre vagy főiskolára? Fontos, hogy tudjátok, mi dönt arról, melyik képzést kezdhetitek el. Újabb kérdésre válaszolunk.

A sikeresen felvételizőknek az az egyetem vagy főiskola is küld ún. felvételi határozatot (legkésőbb augusztus 8-ig), ahová bekerültek – ebben a beiratkozásról és egyéb feladatokról is hasznos információkat találtok majd meg.

Július vége

Pontos dátumot még nem lehet tudni, de a felvételi ponthatárok kihirdetése után indul el a 2019-es pótfelvételi – ha a szabályok idén sem változnak, a pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek majd, akik egy szakra sem kerültek be az idei felvételin, vagy pedig be sem adták a jelentkezésüket. A pótfelvételin – az előző évek szabályai alapján – várhatóan csak egy szakot lehet majd megjelölni, a képzések néhány kivételtől eltekintve önköltségesek.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.