szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kíváncsiak vagytok, hány embert vesznek fel az általatok megjelölt képzésekre? Itt megnézhetitek.

Hol nézhetem meg, hány jelentkezőt vesznek fel az általam megjelölt szakra?

Van egy oszlop a meghirdetett szakok listájában az adott képzések melett, ahol az adott képzésre felvehető minimális és maximális jelentkezői létszám található. Az itt feltüntetett maximális létszám feletti – az adott szakon megállapítandó ponthatárt el nem érő – jelentkezők az adott szakra várhatóan nem kerülhetnek be.

Illetve amennyiben a felvehető – azaz érvényes felvételi pontszámmal rendelkező – jelentkezők száma  nem éri el a minimumot, a képzés várhatóan nem indul el - írja a felvételi magyarázata. Azonban amennyiben a felvehető jelentkezők létszáma eléri a meghirdetett minimumlétszámot, a felsőoktatási intézménynek a képzést el kell indítania.

Mennyi a minimumponthatár, ha be szeretnétek kerülni az egyetemre?

Legalább hány pontot kell elérnetek, ha szeptembertől felsőoktatásban szeretnétek tovább tanulni? Milyen eredmények számítanak bele?

Kivételt képeznek a zeneművészeti terület alapképzési szakjai (szakirányai). Ezeknél nem szerepel meghirdetésenként (pl. hangszerenként) a min. és max. kapacitásszám, hanem csak összevontan a felvehető összes kapacitás.

Arról, hogy milyen esetben nem idnul el meghirdetett képzés, bővebben itt olvashattok.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.