szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem biztos, hogy minden - az idei felvételiben meghirdetett - képzés elindul majd szeptembertől. Mikor nem indul el egy felvételin meghirdetett szak? Fontos kérdésre válaszolunk.

Ha olyan képzésre jelentkeztetek, ahol nagyon kis szakos kapacitással indulnak a képzések, akkor fontos, hogy tudjátok, mikor indulnak és mikor nem indulnak el a meghirdetett képzések.

Ponthatár alatti felvételi összpontszámmal senki nem vehető fel, viszont a ponthatárt elért jelentkezőt fel kell venni, kivéve, ha a jelentkezési sorrendjében előrébb megjelölt helyre már felvételt nyert, vagy ha a felsőoktatási intézmény a meghirdetett szakot nem indítja el.

Mennyi a minimumponthatár, ha be szeretnétek kerülni az egyetemre?

Legalább hány pontot kell elérnetek, ha szeptembertől felsőoktatásban szeretnétek tovább tanulni? Milyen eredmények számítanak bele?

Ez utóbbira akkor kerülhet sor, ha az adott képzésen a felvétel alapvető feltételeit teljesítő, azaz érvényes felvételi pontszámmal rendelkező jelentkezők száma nem éri el Tájékoztatóban megadott minimális szakos kapacitást. Az is előfordulhat, hogy megfelelően felkészült jelentkezők hiányában nem indul új évfolyam - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.