szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Legalább hány pontot kell elérnetek, ha szeptembertől felsőoktatásban szeretnétek tovább tanulni? Milyen eredmények számítanak bele?

2019-ben az alap- és osztatlan képzéseken 280, a felsőoktatási szakképzéseken pedig 240 a minimumponthatár, amit minden jelentkezőnek el kell érnie. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ezzel az eredménnyel már be is kerültetek a képzésre – a végső ponthatár annak a jelentkezőnek a pontszáma lesz, aki utolsóként fér be a szakos kapacitásba.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.

Alap-, valamint osztatlan mesterképzés esetén a minimum 280 pontba beleszámít az emelt szintű érettségi, a nyelvvizsga- illetve az OKJ szakképesítés-többletpontja, de más jogcímen adható többletpontok nem.

Ha felsőoktatási szakképzésre jelentkeztetek, akkor az emelt szintű érettségi-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül kell elérnetek minimum 240 pontot.

Bizonyos szakokon előzetes ponthatárt is húztak, ami azt jelenti, hogy az állami ösztöndíjas helyekre csak azok kerülhetnek be, akik elérik ezt a pontszámot. A teljes listát az előzetes ponthatárokról itt nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.