szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mire kaphattok többletpontot a 2019-es felvételin? Mutatjuk azokat az igazolásokat, amelyeket még feltölthettek az E-felvételi rendszerébe.

Az érettségi bizonyítványon kívül más dokumentumokat is feltölthettek az felvételihez a dokumentumpótlás határidejéig, vagyis július 10-ig. Érdemes utánajárnotok, mégha nem is gondolnátok, lehet egy korábban megszerzett szakképesítésért éppen járhat pont a felvételin, mert kapcsolódik a szakotokhoz, de egy feledésbe merült versenyeredmény igazolása is hasznotokra válhat.

Nyelvtudás

A középfokú, B2-es komplex államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért 28 többletpont jár a felvételin. Még több infókat itt találtok a nyelvvizsga pontszámításáról.

Tanulmányi és művészeti verseny- vagy sporteredmények

Az OKTV pontozási szabályait itt találjátok meg, még több tanulmányi versenyről itt olvashattok. Sporteredményre 20 ponttól egészen 50 pontig kaphattok pluszpontot a felvételin.

Felsőoktatási szakképzés vagy szakképesítés

Az Országos Képzési Jegyzékben a szakiránynak megfelelő továbbtanulás esetén 32 többletpontot kaphattok. Erről még többet itt olvashattok.

Hátrányos helyzet, fogyatékosság, gyermekgondozás igazolása

Az esélyegyenlőség jogcímen többletpontot a hátrányos helyzetű, a fogyatékossággal élő és a gyermekét egyedül nevelő felvételiző kaphat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kötelező emelt szintű érettségi? Nem variálhattok kedvetekre a pontokkal

Jogszabály alapján kötelező többletpontot adni az emelt szintű érettségi vizsgaeredményért, de vajon milyen feltételeket kell teljesíteni a 2019-es felvételiben? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.