szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

GYED-en vagy GYES-en vagytok, de februárban egyetemre vagy főiskolára jelentkeztetek? Mutatjuk, mikor számolhattok többletpontokkal.

A fizetés nélküli szabadságon lévő és CSED, GYES, GYET illetve GYED ellátásban részesülő, vagy csecsemőgondozási díjban (CSED), vagy gyermekgondozást segítő ellátásban (GYES), vagy gyermeknevelési támogatásban (GYET), vagy gyermekgondozási díjban (GYED) részesülő jelentkezőnek 40 többletpont jár minden alapképzési szakon, osztatlan mesterképzésen, illetve felsőoktatási szakképzésen – olvasható a felvételi tájékoztatóban.

Azok a szakok azonban kivételek, ahol a gyakorlati vizsga eredménye alapján számítják a felvételi pontszámot.

Felvételi 2019: mikor érkezik hiánypótlási felszólítás?

Februárban még nem volt meg a nyelvvizsga, a diploma vagy az érettségi, ezért a hiánypótlási időszakban fontos dolgotok van? Mikor kapnak hiánypótlási felszólítást az idén felvételizők?

Fontos, hogy az „igazolási jogcímnek” – vagyis a GYED-nek, GYES-nek és a többi támogatásnak – a tájékoztató megjelenése, vagyis 2018 decembere és 2019. július 10. közötti időintervallumban kell fennállniuk.

„Az igazolás csak abban az esetben fogadható el, ha az igazolás egyértelműen (nem „várhatóan", „előreláthatóan") igazolja a fenti intervallum legalább egy napját” – emeli ki a tájékoztató.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!