szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány pontot kaphattok a felvételin a tanulmányi versenyeken elért helyezésért? És pontosan milyen versenyek számítanak az OKTV-n kívül? Összegyűjtöttük ezeket.

Azt már korábban megírtuk, hogy OKTV-helyezésért hány pontot kaphattok a felvételin, de vajon mi a helyzet más tanulmányi versenyekkel? A TUDOK (Középiskolai Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája) versenyen elért nagydíjas helyezésért például 30 pont, első díjas esetén pedig 20 többletpont jár a felvételin.

Az Országos Művészeti Tanulmányi Versenyen elért legalább harmadik helyezés 20 pontot ér a felvételin, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen elért szintén legalább harmadik helyezés pedig 30 pontot jelent. A szakképesítésért felelős miniszter által szervezett Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen elért helyezésért pedig szintén 30 többletpontot lehet szerezni a felvételin.

A 2019-es érettségi-felvételiről szóló cikkeinket itt olvashatjátok.

Felvételi: hány többletpontot kaphattok az OKTV-helyezésért?

Hány többletpontot kaphatnak a 2019-es felvételin azok a jelentkezők, akik helyezést értek el valamelyik tárgyból az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, vagyis az OKTV-n? Itt találjátok a részleteket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!