szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha úgy gondoljátok, hogy a már korábban megszerzett OKJ-s bizonyítványotokért pluszpontot kaptok a felvételin, hiszen kapcsolódik a kiválasztott szakotokhoz, először nézzétek meg a bizonyítványotok típusát, mert erre is van külön szabály.

Az Országos Képzési Jegyzékben a szakiránynak megfelelő továbbtanulás esetén 32 többletpontot kaphattok, de csakis az 54-es vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítésért. Ezt a számot a bizonyítványotok második oldalán találjátok azonosító szám címen, ahol pedig az első két számjegyet kell megnéznetek.

Ha tehát például 21, 31, 33, 51 vagy 52 számmal kezdődik ez az azonosító, akkor nem jár érte pont a felvételin. Ezek a számok egyébként többek között a képzés szintjét jelölik, ami az 54 esetén emelt szintű, az 55 esetén felsőfokú szakképzettséget jelent, míg a többi szám alap- vagy középszintű szakképzettséget jelöl, ezekért pedig nem jár többletpont.

Felvételi 2019: erre mindenképp figyelnetek kell, ha diplomásként jelentkeztetek

Diplomával szeretnétek továbbtanulni? Fontos, hogy az alapképzésben szerzett végzettség önmagában még nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy egy adott mesterképzésre bekerülhessetek. Itt vannak a szabályok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!