szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Diplomával szeretnétek továbbtanulni? Fontos, hogy az alapképzésben szerzett végzettség önmagában még nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy egy adott mesterképzésre bekerülhessetek. Itt vannak a szabályok.

Minden mesterszak képzési és kimeneti követelményében megtalálható, hogy a belépéshez milyen alapszakok fogadhatók el előzményként.

Fontos, hogy mesterképzésre csak az a jelentkező kerülhet be, aki oklevelet szerzett, az oklevéligazolás csak a felvételi eljárásban való részvételre jogosít fel. A beiratkozáshoz és a hallgatói jogviszonyhoz a megszerzett oklevél bemutatása is kell, nem elég az igazolás.

Aki olyan szakon szerez oklevelet, amely az adott mesterképzésen teljes kreditérték beszámításával elfogadható, az külön vizsgálat nélkül, az oklevelének és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok másolatával jelentkezhet. 

Mi történik ha az okleveletek nem teljes kreditértékkel számítható be?

Ha olyan oklevéllel rendelkeztek, amely nem teljes kreditértékkel számítható be, a mesterképzést meghirdető felsőoktatási intézmény kreditelismerési eljárásban vizsgálja meg, hogy az a korábban megszerzett kreditjeitekből mennyi szakterületi kredit ismerhető el.

Azt, hogy melyik szakra pontosan milyen követelményekkel lehet bekerülni, itt megnézhetitek.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ezzel a vizsgával kiválthatjátok az emelt szintű érettségit - de nem mindenki

Várhatóan július elején tartják a felsőoktatási felvételi szakmai vizsgákat, a vizsgabehívókat a felsőoktatási intézmények küldik majd a jelentkezőknek.