szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tartja nehezebbnek az eddigi évek feladatsoraihoz képest az idei középszintű matematikaérettségit az Oktatási Hivatal, megállapodott a CEU és a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) és a feljelentést tett az Oktatási Hivatal a töriérettségi miatt. Ezek voltak a hét oktatási hírei.

Megállapodott a CEU és a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) 

A megállapodás három új, a TUM és a CEU által együtt meghirdetendő nemzetközi professzori pozícióról szól a politikatudomány, a műszaki tudományok és a társadalomtudományok terén,  valamint kitér számos további közös tevékenységekre, mint amilyen például közös szemináriumok, workshopok és nyári egyetemek szervezése, német és amerikai akkreditációjú oklevelet és/vagy diplomát eredményező oktatási programok létrehozása valamint a diákok, az oktatók és a munkavállalók számára meghirdetendő csereprogramok elindítása. A teljes cikket itt nézhetitek meg.

Ez történt az érettségin:

  • Petíciót indítottak a diákok a nehéz matekérettségi miatt

Nem tartja nehezebbnek az eddigi évek feladatsoraihoz képest az idei középszintű matematikaérettségit az Oktatási Hivatal, ezért a diákok petíciójára reagálva azt írták, nincs lehetőség a pontozás megváltoztatására sem. Erről bővebben itt olvashattok.

  • Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát

"A megjelent híresztelésekkel ellentétben az Oktatási Hivatal nem íratja újra a történelem írásbeli érettségit. Az esszékérdések esetleges kiszivárogtatása ügyében az Oktatási Hivatal a rendőrségi feljelentést megtette, a tények feltárása a nyomozó hatóságok feladata" - írja közleményében a hivatal.

  • Lezárultak az első hét vizsgái

Ha ti is a héten vizsgáztatok, vagy csak kíváncsiak vagytok, hogy milyen feladatokat kaptak az érettségizők? Most megnézhetitek a magyar, matek, töri, angol és a német feladatsorait és megoldásait mind a két szinten. Itt nézhetitek meg a hivatalos javítókulcsokat és a feladatsorokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!