szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tartja nehezebbnek az eddigi évek feladatsoraihoz képest az idei középszintű matematikaérettségit az Oktatási Hivatal, ezért a diákok petíciójára reagálva azt írták, nincs lehetőség a pontozás megváltoztatására sem.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, sok érettségiző túlságosan nehéznek találta az idei középszintű matekérettségi második, hosszabb feladatokból álló részét, ezért petíciót is indítottak, amelyet a létrehozás után pár órával már több ezren aláírtak, jelenleg pedig 32 ezer fölött van az aláírások száma.

Számológép kell. De milyen?

Pillanatokon belül kezdődik a tanév, és ha most mentek középiskolába, számológépre biztosan szükségetek lesz. Ha tudatosan készültök, valószínűleg már többször is végigpörgettétek a fejetekben, hogy hosszú távon mi mindent kell tudnia egy ilyen kütyünek. Segítünk egy kicsit.

A petícióval egyébként azt is szeretnék elérni, hogy a matekérettségi nehézsége miatt vigyék lentebb a ponthatárokat. Az Index cikkéből kiderült, a petíciót létrehozó diák azt akarta elérni, hogy beszélhessen valakivel az Oktatási Hivataltól. Ez mostanra tulajdonképpen teljesült is, ugyanis a lap kérdésére válaszolt a hivatal.

A válaszból az derül ki, a vizsgát nem tartják nehezebbnek a korábbi évek feladatsorainál, és a pontozás megváltoztatására sincs lehetőség: "a tételkészítő bizottság álláspontja alapján a feladatsor nehézsége feladatonként és összesítve is megfelelő volt, megoldásukhoz nem kellett a középszinten elvárhatónál több tudás" - fogalmaznak.

A érettségizők eredményeiről azt írták, az elmúlt években egyenletes és stabil volt a jegyek átlaga, és mivel az ideiről még nincsenek információik, nem tudják, gyengébbek lettek-e. "A vizsga folyamatába való beavatkozásra csak akkor van lehetőség, ha a vizsga biztonságos, jogszerű lebonyolítását veszélyeztető körülmény merül fel, ilyenre azonban nem került sor" - olvasható az Oktatási Hivatal levelében.

Már 28 ezren írták alá a matekérettségi nehézsége miatt indított petíciót

Tegnap óta több mint 28 ezren írták alá a matekérettségi alá azt a petíciót, amelyet érettségizők indítottak: a matekérettségi nehézsége miatt és kérik a ponthatárok csökkentését. Az érettségi óta pedig egyre több közös sírós programot hirdetnek a diákok.