szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tegnap óta több mint 28 ezren írták alá a matekérettségi alá azt a petíciót, amelyet érettségizők indítottak: a matekérettségi nehézsége miatt és kérik a ponthatárok csökkentését. Az érettségi óta pedig egyre több közös sírós programot hirdetnek a diákok.

Update: Reagált az Oktatási Hivatal a matekérettségis petícióra: nem lesz változtatás

A tegnapi matekérettségi második – hosszú, összetett feladatokból álló – részét sokan kifejezetten nehéznek tartották. Petíció is indult, tegnap óta több mint 28 ezren aláírtak, ebben azt kérik, hogy a matekérettségi nehézsége miatt vigyék lentebb a ponthatárokat.

A középszintű matekérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Az emelt szintű matekérettségi javítókulcsát pedig innen tölthetitek le.

A matekérettségi nehézsége azonban nem csak a petíciót indította el, hanem több közös programot is, mint például a "Közös sírás, majd a matek érettségi rituális elégetése" nevű Facebook-eseményt is: a szervezők a csalódott érettségizőket május 11-én (szombat délután) 5-re az Oktatási Hivatal elé hívják. Eddig több mint ötezren jelezték, hogy ott lesznek az eseményen.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.