szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jól értelmezhető és elemezhető novellát kaptak a diákok a középszintű magyarérettségi második részében, ahogy a József Attila- és a Radnóti-vers is jó választás volt, az érettségizőknek mindig könnyebbséget jelent, ha ismert szerző művét kell elemezniük – mondta az Eduline által megkérdezett szaktanár.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a diákok egy Mándy Iván-novellát, egy József Attila- és egy Radnóti Miklós-költeményt kaptak a középszintű magyarérettségi második részében. A műértelmező és az összehasonlító műértelmezés közül csak az egyiket kell kidolgozniuk.

Közzétette az Oktatási Hivatal a középszintű magyarérettségi feladatsorait és a hivatalos javítókulcsot - itt találjátok a dokumentumokat.

Az Eduline által megkérdezett szaktanár szerint a Mándy Iván-novella jól értelmezhető, jól elemezhető mű, ráadásul az egyik tankönyvcsalád Mándy Ivántól tartalmaz egy novellát – igaz, nem azt, ami az érettségi feladatsorában szerepel –, így a szerzőt valamennyire ismerik a diákok.

A középszintű magyarérettségi szövegértési feladatsoráról itt találjátok az első infókat.

Az érvelésről és a gyakorlati szövegalkotásról pedig itt olvashattok.

Egy novellát, egy József Attila- és egy Radnóti-verset is kaptak magyarból a középszinten érettségizők

Egy Mándy Iván-novellát, egy József Attila- és egy Radnóti Miklós-költeményt kaptak az érettségizők a középszintű írásbeli második részében.

A József Attila- és a Radnóti Miklós-verset is jó választásnak tartja a szaktanár, „mindig könnyebbség a diákoknak, ha egy ismert szerző művét kapják, hiszen így ismerős számukra a költő érzésvilága, a motívumai, a témái”.

A József Attila-vers egyébként nagyon ismert, alighanem mindenki fejből tudja a szövegét. 

Itt találjátok folyamatosan frissülő tudósításunkat a magyarérettségiről:

Indul a 2019-es magyarérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Hétfő reggel a közép- és emelt szintű magyarvizsgával kezdődik a 2019-es tavaszi érettségi szezon legfontosabb hete: reggel nyolckor több tízezer diák kezdi megoldani a magyarérettségit. Folyamatosan frissülő tudósításunkban minden fontos információt megtaláltok a feladatokról, a vizsga után pedig jövünk a nem hivatalos megoldásokkal. Kövessétek az eseményeket az Eduline-nal!