szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen lesz az idegen nyelvi érettségi? Mennyi idő alatt kell megoldanotok az egyes vizsgarészeket, és ezekért hány pontot kaphattok? Minden információ egy helyen.

A középszintű idegen nyelvi érettségin az írásbeli négy részből áll. Ezek megoldására összesen 180 percetek van, és maximum 117 pontot szerezhettek - emeli ki az Oktatási Hivatal tájékoztatója.

Az I. feladatlap az olvasott szöveg értését tesztelő feladatokat tartalmazza, amelyeket 60 perc alatt kell megoldanotok. Erre összesen 33 pontot szerezhettek. A II. feladatlap nyelvhelyességi feladatokra épül, amelyeknek a megoldására 30 percetek lesz. Ezek helyes megoldásával 18 ponttal gazdagodhattok.

Mikor kezdődik az érettségi? Itt vannak a dátumok és a legfontosabb szabályok

Nem csak az érettségi időpontokat, hanem azt is fontos észben tartani, hogy az egyes tantárgyakból mennyi időtök lesz az írásbelire feladatsorra. Minden fontos dátumot és szabályt összeszedtünk ebben a cikkben.

Egy 15 perces szünet után kezdődik a vizsga második nagy része. Ekkor kapjátok meg a III. feladatlapot, amely a halott szöveg értését mérő feladatokkal kezdődik. A szövegek meghallgatására és az ezekkel kapcsolatos kérdések megválaszolására 30 perc áll rendelkezésetekre, és összesen 33 pontot szerezhettek. A középszintű vizsga a IV. feladatlappal, az íráskészséget mérő feladatokkal zárul. Ezek elkészítésére 60 percetek lesz, és szintén maximum 33 pontot kaphattok.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.