szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Alig két és fél hét múlva kezdődik az érettségi. Összeszedtünk három olyan hibát, amit mindenképpen kerüljetek el a következő hetekben.

Ráérünk arra még...

Sajnos ez a hozzáállás egy cseppet sem hasznos az érettségi előtt. Tapasztalatból mondjuk: a maradék idő nem elég, sokszor még a kidolgozott tételek elolvasására sem, nemhogy az egész anyag megtanulására. Persze előfordulhat, hogy éppen azt a tételt húzzátok a szóbelin vagy olyan témakört kaptok az írásbelin, amit átnéztetek, de aki biztosra akar menni, heteket készül az érettségire. Apránként, minden nap tanulva egy keveset, és - ami a legfontosabb - egy-két napot hagyva az átnézésre, ismétlésre.

Próbáljunk ki valami újat!

Inkább ne. Nem az érettségi előtt kell rászokni a kávézásra, ha eddig sose ittatok vagy elkezdeni klasszikus zenére tanulni, ha eddig mindig csendben készültetek, esetleg kipróbálni a reggeli futást, ha amúgy is nehezen keltek. Ezeket bőven kipróbálhatjátok még az egyetemi vizsgaidőszakban. Ha mindenképp szeretnétek valami újat, akkor keressetek olyan alternatívákat, amik nem ütnek el annyira a jelenlegi életmódotoktól. Igyatok teát, egyetek sok gyümölcsöt és magot, és talán most még a csoki sem bűn.

4+1 tipp a tökéletes érettségihez - így érdemes gyakorolni a következő hetekben

Hamarosan itt az érettségi, azonban még bőven van időtök, hogy hasznosan töltsétek a következő két és fél hetet. Összeszedtük pár tippet és trükköt, amivel hatékonyabbá tehetitek a felkészülést.

Ne számolgassátok folyamatosan a pontjaitokat

Nem kell már most azon agyalni, hogy ha 84%-os lesz a történelem, akkor elég egy 46%-os matek és 76%-os magyar, ahhoz, hogy bekerüljetek a kiválasztott szakra. Nagyon jó, ha pontosan tudjátok, mivel kell számolnotok a ponthatárhúzásnál, de nem szabad túlzásba esni. Sokan naponta számolják át a pontjaikat is - hátha egy nap több jön ki? Felesleges, ne stresszeljétek magatokat.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.