szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legtöbb gimnáziumban és szakgimnáziumban május 3-án tartják a ballagási ünnepséget, de van olyan intézmény, ahol május 4-én, szombaton ballagnak a végzősök.

A végzős középiskolások csonka héttel zárják a tanévet: május 1-je ugyanis szerdára esik, vagyis aznap egy iskolában sem lesz tanítás. A legtöbb középiskolában éppen ezért május 3-án lesz a ballagási ünnepség, míg a szakgimnáziumok és gimnáziumok egy részében mnájus 4-re, vagyis szombatra időzítik a ballagást.

A négy legjobb ballagási ajándék végzősöknek - kevés pénzből, ötletesen

Nyakunkon a ballagás és az érettségi, ha még nem találtátok meg a tökéletes ajándékot, akkor most ajánlunk pár ötletet, amelyek segítségével az utolsó pillanatban is remek ajándékot készíthettek.

A 2019-es tavaszi érettségi szezon május 6-án, hétfőn kezdődik a magyarérettségivel, kedden a matematika, szerdán a történelem, csütörtökön az angol, pénteken a német kerül sorra.

Az emelt szintű szóbeli érettségiket június 5. és 13. között, a középszintű szóbeli vizsgákat június 17. és 28. között tartják.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.