szerző:
Eduline

Nyakunkon a ballagás és az érettségi, ha még nem találtátok meg a tökéletes ajándékot, akkor most ajánlunk pár ötletet, amelyek segítségével az utolsó pillanatban is remek ajándékot készíthettek.

Legjobb barátnak - memory jar

Ha most ballag a legjobb barátotok, és szeretnétek neki valami különlegeset adni, ez remek választás lehet. Nem vesz igénybe sok időt az elkészítése, minden háztartásban megtalálható alapanyagokból megvalósítható, mégis értékes, szívhez szóló ajándék lehet. Az "emlékbödön" lényege, hogy színes vagy egyszínű papírokra olyan emlékeket, aranyköpéseket, vicces sztorikat gyűjtsetek össze, amit csak ti tudhattok. Ezeket hajtsátok vagy csavarjátok össze, és tegyétek egy befőttes üvegbe. Magát az üveget is díszíthetitek ha szeretnétek, de natúrban is jól fog mutatni.

Művészlelkűnek - fotóválogatás

Nem kell nagy dolgokra gondolni, pár közös fénykép (kreatív elrendezésben) egy keretben is tökéletes ajándék lehet. Ehhez sem kell sok idő, és az alapanyagokat is olcsón be lehet szerezni. Felejtsétek el az albumokat és a klasszikus kereteket, ezzel garantáltan nagy örömet szerezhettek a ballagó barátotoknak.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

A könyvmolynak - könyvcsokor

©

Unalmasak a hatalmas macis csokrok és a héliumos lufik? Ajándékozzátok meg a barátotokat a kedvenc  könyvével  vagy azzal, amit szerintetek szívesen olvasna, és tegyétek egy virágcsokor-alapra. Ugyanez az ötlet úgy is működik, ha a kedvenc könyvekből válogattok idézeteket, és tulipán, pillangó, hajó vagy daru formában meghajtogathatjátok őket. A sok idézetes origami formából is hatalmas és vidám csokrot készíthettek pillanatok alatt.

Az édesszájúnak - csokicsokor

Ma már tényleg bármiből lehet csokrot készíteni. Válogassátok össze barátotok kedvenc édességeit: akár egy hatalmas tölcsérben szépen elrendezve, akár hurkapálcákra erősítve és csokorba rendezve tökéletes ballagási ajándék. Csak meg ne olvadjon a sok csoki a ballagási ünnepség alatt.

A négy legjobb ballagási ajándék tanároknak - ezeknek mindenki örülni fog

Egy gravírozott toll, egy jó könyv vagy egy hatalmas csokor virág? Mivel érdemes megajándékozni az osztályfőnököt és a szaktanárokat, ha idén fejezitek be a középiskolát? Mutatunk pár könnyen elkészíthető, nagyon személyes ajándékot, aminek minden pedagógus örülne. Üzenetek a palackból Ehhez az ajándékhoz csak egy szép befőttesüveg kell, amelyet üvegfestékkel vagy csak egy szép szatén-, esetleg csipkeszalaggal lehet díszíteni.