szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Áprilistól újra lesz dolguk a felvételizőknek, mutatjuk mire kell figyelnetek a következő időszakban.

Az egyetemre, főiskolára felvételizők április 19-től megnézhetik a E-felvételiben rögzített adataikat. Ugyanis ekkortól felszólítást kaphattok a hiánypótlásra, ha esetleg valamit rosszul töltöttetek fel, de az is lehet, hogy olyan igazolásról írnak majd nektek, amit még meg sem szereztetek, akár a többletpontot igazoló dokumentumokról, például  a nyelvvizsgáról - ebben az esetben nem kell megijednetek és teendőtök sem lesz még.

Hiánypótlás

Ha viszont arról kaptok értesítést, hogy valamit rosszul, hiányosan töltöttetek fel, azzal nyilván foglalkoznotok kell. Ha megtudjátok, hogy mit kell pótolnotok a tavaszi ügyintézés során, érdemes legalább fejben összeszedni a teendőket, hogy amikor eljön a hiánypótlási időszak, ne kelljen kapkodnotok.

Sorrendmódosítás

Ha a sorrendmódosítás mellett döntenétek, 2019. július 10-ig egyetlen alkalommal megtehetitek. Tehát a határidőig bármikor módosíthattok, de csakis egyetlen alkalommal, és ahogyan módosítotok, az már tényleg a végleges sorrend lesz, ugyanis azt később már vissza sem vonhatjátok. Ezért is fontos, hogy jól átgondolt döntés legyen a sorrendmódosítás.

Alkalmassági vizsgák

A többek között óvodapedagógus és tanító, tanárképzésre jelentkezőknek aztán májustól megkezdődnek az alkalmassági vizsgák is. Ezeknek az időpontjait egyetemenként itt találjátok.

Felvételizők, figyelem! Ezeket kell tudnotok az előzetes ponthatárokról

Összesen negyvenegy alap- és osztatlan szakon húztak előzetes ponthatárt a 2019-es felvételin, ezek közül a kiválasztott szakotok ponthatárát (ha hirdettek meg) mindenképpen el kell érnetek, ha államilag támogatott képzésre szeretnétek bejutni. De mit várhattok a hivatalos ponthatárhúzáson, mennyire térhetnek el a végleges pontok az előzetes ponthatártól?