szerző:
Eduline

Romániában a jelentkezők 16 százalékának sikerült a pótérettségije - írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap internetes oldalán, a pótvizsgázók eredményeit ismertetve.

A pótérettségi vizsgákra jelentkezett 110 ezer diákból 17778 kaphatja meg a középfokú végzettségét igazoló oklevelét. A pótvizsgákról internetes oldalán hétfőn beszámoló Új Magyar Szó című bukaresti napilap emlékeztet arra, hogy már a nyári vizsgák mérlege is rendkívül gyenge volt. Júliusban a diákok 44 százalékának sikerült az érettségije Romániában.

Több romániai megyében a diákok 80 százaléka megbukott a pótérettségin. Itthon idén nem volt gond
©

A székelyföldi megyék pótérettségi-eredményeiről a lap azt írja, hogy amíg a nyáron a Hargita megyei diákok az országos átlagon felül teljesítettek, és 67 százalék sikeresen vizsgázott, most, ősszel a pótérettségizők 12 százaléka ment át a vizsgákon.

Az Új Magyar Szó ezt azzal magyarázza, hogy augusztus végére már Hargita megyében is felszerelték a csalások megelőzését szolgáló kamerákat. Kovászna megyében a diákok 18, Maros megyében 25 százaléka vizsgázott sikeresen a pótérettségin.

MTI