Felsőoktatás Eduline

Turisztikai képzés: két nyelvvizsgát és egy éves gyakorlati időt akarnak

Elolvasom

A turizmusban dolgozó szakmai szervezetek szerint a bolognai rendszer bevezetése óta gond van a végzett diplomások gyakorlati ismeretei terén, egyebek mellett ezért is tartja szükségesnek Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség ügyvezető elnökségének oktatási témagazdája az április 19-én megrendezésre kerülő konferenciát, amelyen a bolognai folyamatot értékelik a turisztikai felsőoktatásban.

Közoktatás Eduline

Legnépszerűbb szakok a pótfelvételin: jogász, turizmus és gazdálkodás

Elolvasom

A hétvégén lezárult 2009-es pótfelvételi eljárásban a mintegy 14 ezer pótfelvételiző 87 százalékát felvették az általa megjelölt felsőoktatási intézménybe, a legnépszerűbb képzések a gazdálkodási és menedzsment, a jogász, a turizmus-vendéglátás, illetve a pénzügy és számvitel szakok voltak a normál eljáráshoz hasonlóan.

Érettségi-felvételi Eduline

Rekord a felvett diákok arányában!

Elolvasom

2008-ban a jelentkezők túlnyomó többsége sikeresen bejutott a felsőoktatásba. A tavalyival csaknem megegyező számú felvett hallgatók többsége államilag támogatott képzésre került be. A felvettek hatvanöt százaléka államilag támogatott képzésen kezdheti meg tanulmányait.

Közoktatás Eduline

Bevezetés az idegenforgalomba puska

Elolvasom

Részlet a puskából: Nyelvtudás, instant kultúra:kommerializálódás veszélye, máshol keresi az árucikket mint ahol kellene-helyi lakosok vesznek fel uj szokásokat,+ helyi gasztrónómiai fejlesztése - - itt készült: VSzM - terjedelem: 9 oldal